Tarlaya Ev Hangi Şartlarda Yapılır?

1

Tarım arazileri Toprak Koruma ve arazi kullanımı kanununda belirtilmiş olan izinler alınmadan tarımsal işler haricinde kullanılamaz planlanamaz. Köy ya da mezraların yerleşik alanı ve civarı yerleşik alan olarak tespiti söz konusu değildir. Fakat belirli koşullar üzerinde tarla üzerine konut yapmak için belirtilmiş olan kuralların içinde kendinize uygun olan bir ev oluşturabilirsiniz. Tarlaya ev yapmak yasal olarak bazı koşullarla sınırlandırılmıştır. Tarlaya ev yapılması mümkündür. Fakat bunun için imar kanununu koşulları göz önüne alınmalı ve bu şartlar uygun olarak hareket edilmelidir. İmar kanunu tarlaları ve ürünleri korumak için genellikle tarlada ev yapmak konusunda bazı sınırlamaları vardır.

Tarlaya Ev Yapma Koşulları Nelerdir?

Tarlaya ev yapmak için şartlar imar kanununda açık bir şekilde belirtilmiştir. Kişi tarım ve hayvancılık için kullanmış olduğu tarlaya ev yapmayı düşünüyorsa ruhsat alması gerekir. Eğer tarlada işletme Kooperatifi yapılacak ise ruhsat alınması gerekli bulunmaz. İyi var yönetmenliğinin belirtmiş olduğu koşullarda şu şekilde yer alır.

  • Talep edilen imar durumunun olumlu sonuçlanması gereklidir.
  • 50 metreyi ve 2 kat yüksekliği açmamış olması gereklidir.
  • Tarla ve İnşaatın toplamda 250 metre kareyi aşmaması gerekir.
  • Tarlanın alanının %5’ini geçmeyecek şekilde olması gerekir.

Evde olması şart olan esaslarda, bir oturma odası olması, bir banyo, bir tuvalet, bir yatak odası, bir mutfak olacak şekilde yapımının olması gereklidir.

Tarlaya Ev Yapmak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Tarlada ev sahibi olmak için gerekli olan evraklardan önce tarlanın imar izine açık olması gerekli olan koşuldur. Gerekli olan izinler alındıktan sonra gereken diğer belgeler vardır. Tarlaya ait tapu ve ev yapılacağına dair aldığınız izin belgesi olması şarttır. Tarlanın kanunlar kapsamında belirtilmiş olan koşullarda ve gayrimenkul duruma uygun olduğunu gösteren belge. Kişinin kimlik belgeleri gereklidir. Tarlaya ev yapmak için imar izni alabilmek için mevcut tarlanın imara açık olduğunu gösterecek belgelerin olması gerekir. Bu belgenin tamamı toplanıp başvuru yapıldığında tarlanız İmar Kanunu’nda belirlenmiş olan şartlara uygunsa tarlanıza imar izni verilir.

Mobil sürümden çık