Arsaya Konteyner Konulabilir Mi?

1

Arsaya Konteyner Konulabilir Mi? Bölünmez bölge olarak adlandırılan bölgenin normal koşullar altında zeminin durumu olduğuna dikkat edilmelidir. Başka bir deyişle, en genel anlamda gelişmemiş araziye tarla denir.  İşlenmemiş araziye, yani açık alana bir konteyner inşa etmek için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekir. Bu şartların başında arazi tarladır, bu nedenle genellikle yola bitişik olmalıdır, yoksa yapı ruhsatı verilmeyecektir.

Konteyner Evlerin İzne İhtiyacı Var Mı?

Arsanız var ve üzerine konteyner ev yapmak istiyorsunuz. Konteyner evin konsepti, hareketli olmasıdır. Fabrikada imal edilen bu yapılar, kullanım alanları hazır hale getirildikten sonra yerleştirilmek üzere direkt olarak zemine yerleştirilmektedir. Su, elektrik ve ücretler de sonradan bağlantı yapılarak halledilir.

arsaya konteyner konulabilir mi? 1

Türk Kanununun 3194 sayılı İmar Kanunun 5 inci maddesi kararına göre, yer altı veya yerüstü işlerinin sürekli veya geçici olarak ve özel olarak karada veya su üzerinde yapılması halinde gerekli izinlerin verildiği açıktır. Konteyner evler kalıcı yapılar için uygun olmasa da geçici olarak hareketli olması amaçlanan geçici yapılardır. Bu nedenle döşeme ve inşaat öncesi gerekli izinlerin alınması zorunludur.

Konteyner Ev İçin Gereken Belgeler

Araziye konteyner yerleştirilmesi için gerekli belgelerin ve gerekli belgelerin hazırlanması ile başvuru süreci başlayabilir. Planlanan siteye konteyner yerleştirmek için gerekli belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Söz konusu konut için gerekli izinlerin alınması için başvuru 
  • İllerden istenen kadastro belgeleri ve imar durumu
  • Mimarın projesi ve tescil belgesi
  • Sıhhi ve elektrik tesisat projesi 
  • Kat etüt raporu ve tescil kaydı
  • Konteyner ile ilgili olan tüm yapı detayları

Parsel içerisine konteyner montajı için gerekli evrak ve belgelerin hazırlanması, valilik ve belediyelere müracaat edilmesi gerekmektedir. Bir ev inşa etmek istiyorsanız, başvuru sürecini yönetmeniz ve kontrol etmeniz gerekiyor.

Bir konteyner evin inşaatına başlamadan önce iki yıl içinde izin alınmalıdır. Gerekli yapının onay süresi içinde yapılmaması durumunda verilen ruhsat 5 yıl sonra sona erecektir.  Ruhsat almak için belediyeye veya valiliğe başvurmanız gerekir. Doğrudan bir konteyner ev inşa etmek istiyorsanız, başvuru prosedürünü izlemeniz gerekir.

Mobil sürümden çık